Schloß Staufenberg, Durbach

Durbach er en af de mange maleriske byer på den Badische Weinstrasse og udmærker sig med rigtig mange gode vinproducenter, hyggelige restauranter og et smukt landskab præget af stejle vinmarker. Og så er der selvfølgelig Schloß Staufenberg, som troner over byen og byder på den skønneste udsigt fra den store gårdsplads og terrasse.

Selve slottet er nok mest af alt en herreborg, og der er ikke så meget at se af det indre, men som sagt er det også terrasen og gårdspaldsen med den storslåede udsigt, der er trækplasteret. Det er vidunderligt, at kunne sidde der med kølig vin og nyde udsigten over Schwartzswalds bjerge og vinmarkerne i Durbach på den ene side og ud over den flade Rhindal med Vogeserne i baggrunden på den anden side. Vinen er slottets egen og glimrende til formålet og menukortet er enkelt og udmærket. Dog kan det ikke nytte noget at have travlt. Køkkenets kapacitet virker begrænset og da stedet er ganske populært er der ofte mange gæster og så kan man godt komme til at vente op til en time på en ganske alm Flammkuchen.

Borgen er også udstyret med en lille vinbutik med et fint udvalg af stedets vine og spiritusser samt lidt souveniers. I højsæsonen er der også en butik med økologiske grøntsager. Man kan køre helt op til slottet i bil, så der er ingen undskyldning for ikke at tage lidt med hjem.

Vi kommer der ofte og gerne, og når vi har gæster er det et must. På et af billederne, er det de to prinsesser Flora og Alba der var ude og opleve borgen på egen hånd i et ubevogtet øjeblik. De fandt ikke prinsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *