Om winevac (og mig)

winevac.aps blev stiftet i 2012 som det forretningsmæssige omdrejningspunkt for mine vinaktiviteter og mit virke som dansk repræsentant for boligbytteorganisationen Intervac.

Boligbytte og Intervac kan du læse mere om her.

Vinen er en mangeårig interesse, der tog sin begyndelse  i de tidlige 20’ere (mine)  og har ført mig gennem bl.a foredragsaftener i aftenskole regi, vinklubarbejde, vinimport, events og uddannelse.

Facination af vinen

Det er en interesse, der bygger på facination af vinen som et mangfoldigt og levende produkt, der ikke alene afspejler de naturbetingede faktorer, men også den menneskelige indflydelse og manipulation. Hertil kommer vinens sociale funktion og dens enorme kulturmæssige betydning både historisk og aktuelt. Og så smager det jo naturligvis godt!

Vinklubberne

Interessen spirede som sagt i mine tidlige 20’ere, men tog for alvor fart da jeg var med til at stifte en vinklub i hedengangne Baltica (et stort forsikringsselskab) i 1986. Det gav mange gode oplevelser med bl.a månedens vin og spændende smagninger. Stumperne af den oprindelige bestyrelse mødes stadig regelmæssigt til hyggelige vinaftener.
Et jobskifte i 1994 til Falck gjorde, at jeg etablerede vinklubben VærløseVinVenner på basis af mit netværk blandt de mange kursister, der havde fulgt mine smageaftener i regi af FOF aftenskolen. VVV trives i bedste velgående den dag i dag. 

Blå Bog: Michael A. Støvelbæk

Født 1959. Opvokset i Værløse, nordvest for København. Grundskole på Ll. Værløse Skole og Gladsaxe Gymnasium. Derefter uddannet Forstkandidat (cand. silv.) pa KVL.

Karrieren har bragt mig forbi så forskellige brancher som forsikring, Falck, kopimaskiner, gamle vinduer og senest forskalling, men gennemgående med økonomi og ledelse som den røde tråd. Fra 1/1 2022 har jeg valgt at droppe fuldtidsarbejde og nyder nu tilværelsen som “privatee.”

Udover vinen er jeg glad for at spille golf, fotografere, køre på motorcykel og i det hele taget opleve!

Uddannelsen

Efter i mere end 35 år at have læst, diskuteret, lyttet og smagt vin med ligesindede interesserede, besluttede jeg mig i starten af 2018 for at systematisere min viden gennem en formel vinuddannelse. Valget faldt på det internationalt anerkendte WSET (wine & spirits education trust), hvis uddannelser i Danmark bl.a. udbydes af vinuddannelse.dk.

Det var en lærerig og krævende proces der i marts 2019 blev afsluttet med et fint eksamensresultat for både Alexander (yngste søn der også er meget vininteresseret) og mig selv.

Firmaet

I et land, hvor der efter sigende er lige så mange vinimportører som i hele USA, var det naturligt at følge drømmen om selv at importere vin en dag. Og den dag kom i slutningen af 2012, hvor jeg etablerede winevac Aps, der både skulle rumme de vinmæssige aktivteter og den forretningsmæssige del af mit virke som dansk repræsentant for Intervac International. Og det gør det stadig den dag i dag.

De første vine blev importeret fra Tyskland og er stadig kernen i den forretning der er ført videre i birkegaardenvin.dk, men i årene der er gået har der været vine fra Sydafrika, Frankrig, Italien og senest Australien gennem garagen i Kr. Værløse. Meget er blevet drukket selv eller solgt til venner og familie, men med 2-3 paller importeret om året er der også skabt en trofast kundekreds udenfor de snævreste cirkler.