Gewurztraminer GC Frankstein 2011, Domaine Hauller, Dambach-La-Ville

Var lidt spændt da denne vin blev fundet frem en lørdag aften, da den egentlig var røget ind bagest på hylden og gået lidt i glemmebogen. Men knap 10 år for en Alsace Grand Cru viste sig ikke at være noget problem, snarere tværtom.

Vinen havde en klar dyb gylden farve og en ren duft med en mellemkraftig intensitet. Duften markerer sig med acasie, hyldebær, pære, kvæde, orangeskal, abrikos, banan, lysche, passionsfrugt, rosiner, hø, honning og tørrede frugter. Smagen er halvtør med relativ lidt syre og moderat alkohol (13%). Vinen har en fyldig krop og en stor intensitet. Smagen er meget prøget af de samme noter som i duften, men der dukker også noter af petroleum og benzin op. Eftersmagen er lang og intens og vinen klassificeres som meget god. Den kan drikkes nu, men har også potentiale til at udvikle de tertiære noter yderligere.

Domaine Louis Hauller ligger i Dambach La Ville, der ikke hører til blandt de bedst kendte vinbyer på ruten, og der er da heller ikke meget turismeaktivitet i byen. I Dambach ligger Haullers gamle kældre og udsalgssted, mens produktion, lager og det store showroom siden 2014 har ligget i et industrikvarter i Seléstat. Det er som om, dette også afspejler sig i Domainets vine fra de senere år.

winevac importerede i 2014 trehundrede flasker fra Domaine Hauller og det er de sidste rester, der nu er dukket frem i kælderen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *